THE PUMP

September 12, 2016 Written by Jiri Cajthaml - No Comments

reebok-5

Psal se rok 1989, kdy byly představeny dnes naprosto legendární basketové sneakers Reebok Pump OG. Technologie PUMP – nafukovacích tenisek, které si Reebok nechal samozřejmě patentovat i v dnešní době zůstáva naprostou a neopakovatelnou legendou  … V době, kdy jsem o těchto teniskách ještě před pár lety lautr nic nevěděl, koukal jsem na ně jak na zjevení. Občas jsou tyhle krásky k vidění dokonce i ve slavných českých filmech z první poloviny 90. let – např. Kamarád do deště 2, pokud se nemýlím.

 Reeboky zažívají celkově comeback, zejména pak model Classic a Insta Pump Fury, proto jsem se rozhodl vzít to z gruntu a pořídit si jejich nejslavnější nafukovací model. Dlouho jsem zvažoval, zda-li bíle nebo černé. Vzhledem k tomu, že jsem je nikdy předtím na noze neměl, nejvíc mě pochopitelně zajímalo, jak funguje technologie Pump. Tenisky se pumpují “baskeťákem” v horní částí jazyku, kde je zabudovaná malá pumpička. Vyfukují se pak ventilkem na patě. Je neskutečné, jak moc se dají tenisky přifouknout. Rozdíl je obrovský a nohu doslova obepnou. Pochopitelně také celkově zmohutní a rozdíl je viditelný na první pohled. Vzduchové měchy jsou zabudovány v jazyku, po stranách a v patě tenisek a celý systém je propojen v jeden celek v každé botě. Pokud je chcete napumpovat na maximum, zabere to chvíli času, zato vypuštěny jsou cca do 10ti sekund.

Reeboky jsou dle očekávání mimořádně pohodlné (kvalitně vycpané asi tunou molitanu:) a dokonale drží kotník. Je to do jisté míry zásluhou  jejich impozantní výšky. Tlumení na podrážce je na vysoké úrovni. Tyhle sneakers jsou prostě ztvárněním dokonalosti, odrazem doby a to se vším všudy, co k teniskám z 90. let patří… čili i to, že je v nich ukrutný vedro a na léto nejsou nejvhodnější volbou. Pro krásu, kterou já v nich spatřuji, se holt musí někdy trpět :))

Sneakers: Reebok Pump OG

ripped T-Shirt: Sixth June

Biker ripped jeans: Zara

reebok-3

reebok-pump-019

reebok-pump-021

reebok-pump-022

reebok-pump-015