BARONIO

October 23, 2016 Written by Jiri Cajthaml - 1 Comment

Všude dobře, ale v Itálii nejlíp. Nějak Vám to nesedí? … Pravda. Doma je doma, ale nikoliv co se stýče stylu a módy a ostatně i daších věcí. Neznám nikoho, komu by se v Itálii nelíbilo. Itálie má totiž ten jedinečný dar, že tam nalezne každý to svoje. Není se čemu divit. Když se trochu zamyslíte, tak Itálie je kolébkou evropské historie, náboženství a zejména pak právního systému (římského práva). Římská říše byla obrovské impérium, něž se rozpadla na západní a východní. Italové vyrábí ty nejlepší sporťáky,  mají skvělé jídlo, nejlepší módu a styl. Všude okolo moře, dlouhé léto a dobrá nálada.  A holky jistě potvrdí, že Italové také nejsou k zahození … minimálně jsou rozhodně “pohlednější” než čeští muži. I když zase na duhou stranu u Italek už to teda tak horké není :)))

Proto Vám dnes přínášim něco trochu jiného, než permanentní a šablonovitou nudu, kterou dnes a denně potkávám při cestě do práce. Každopádně oceňuji, že mladí muži vesměs nosí padnoucí obleky a občas i barevně experimentují. Nicméně  nemůžu se zbavit dojmu, že kombinace tmavě modrého obleku, bílé košile, hnědého pásku a hnědých oxfordek nebo jiných sněrovacích polobotek (tzv. OVB styl) je poněkud přes kopírák a lehce přežitá.

Základem všeho jsou … boty! Mokasíny Nohow od Mariana di Vaia posloužily jako základ. Nejvýraznějším prvkem celého outfitu jsou bezesporu kalhoty. Jedná se o světle béžové bavlněné kalhoty se vzorem (květů?) italské značky Baronio, v jejichž sortimentu nalezněte přesně takové kousky, které od Itálie čekáte a dokonce je zakoupíte i v Praze! Tmavě modrá košile pochází z letní kolekce Zary. Světle béžový kabát,který je shodou okolností v naprosto stéjném barevném odstínu jako mokasíny a který je zárověň i ideální do aktuálního podzimního počasí je taktéž ze Zary. Vše je celkem jednoduché, lehce ležérní, ale vždy naprosto chic!

Coat: Zara

Shirt: Zara

Pants: Baronio

Shoes: Nohow Italy

Accessories: H&M

mdvstyle-003

mdvstyle-007

mdvstyle-011

mdvstyle-008

mdvstyle-015

mdvstyle-002

mdvstyle-019

mdvstyle-012

mdvstyle-064

mdvstyle-023