ARKK COPENHAGEN

January 9, 2016 Written by Jiri Cajthaml - 1 Comment

ARKK 019

Před nedávnem jsem se na blogu zmiňoval, že chci v současné době experimentovat a představit různé značky a modely sneakers, které na ulicích běžně neuvidíte. Dnes bych vám tedy rád přiblížil výrobce designových sneakers, dánskou firmu ARKK Copenhagen.

Předně nejprve popíši, jak jsem na tuto značku vůbec narazil. Občas surfuju po různých zahraničních blogerech a blogerkách a objevil jsem francouzskou kolegyni Merys Berrada, která je známá především se svým blogem Merystache, zaměřeným hlavně na sneakers outfity. Právě její poslední post byl věnován těmto sneakers. Byl jsem ohromen minimalistickým designovým zpracováním s důrazem na detaily. Proto jsem začal ihned googlit a sneakers nakonec objednal z jednoho nizozemského e-shopu, jelikož na e-shopu výrobce už byly beznadějně vyprodané … No a tři týdny uplynuly a sneakers jsou doma (PostNL má velmi svérázné dodejní termíny, přestože deklarují 2-5 pracovních dní:).

Jedná se tedy o model s názvem Raven Grey Spray. Je zabalený v pěkné černé krabici s nápisem výrobce a dokonce i malou čumkartou uvnitř, kde se dozvíte nějaké info o značce. V prvé řadě mě velice překvapila vynikající kvalita zpracování, minimální hmotnost, použité materiály a design … no vlastně všechno, když nad tím tak přemýšlím :) Materiál podrážky bych přirovnal k Nike Air Huarache – měkký pěnový materiál, pouze bez bubliny. Toebox je vyztužen, a tak se vám nestane, aby jste po pár měsících nošení prodřeli palec naskrz. Svršek je kombinací síťoviny a neoprenu, tedy velmi elastický. Zásadně výrazným prvkem celých sneakers jsou tkaničky. Plní víceméně pouze dekorační funkci, ale zpracování a design jsou na jedničku.

Bohužel počasí v současné době moc nenahrává focení v exteriéru, takže jakmile to bude jen trochu možné, nafotím outfit v kombinaci s ARKK sneakers. Máte se na co těšit:)


Not long ago I mentioned on the blog I wanna introduce to you different brands and models of sneakers that normally do not see on the streets. Today I would like to introduced a manufacturer of designer sneakers, a Danish company ARKK Copenhagen.

I would like to first mention of how I came across this sign at all. Occasionally surf the various foreign bloggers  and I found a French colleague Merys Berrada, who is known for his blog Merystache, focusing especially on sneakers outfits. It was her last post devoted to these sneakers. I was impressed with minimalist design processing with attention to details. That’s why I started find it on google and sneakers eventually ordered the Dutch e-shop, cause’ the e-shop of ARKK have already been sold out … Well, suddenly three weeks have passed and sneakers at home (PostNL has a very distinctive shipping times, although declaring 2 -5 working days :).

This model named Raven Grey Spray, wrapped in a nice black box with a sign maker and even a small letter inside, where you will learn something about this particular brand. First of all, I was very surprised by the excellent quality of workmanship, minimum weight, materials and design … actually everything :) Material soles I would compare the Nike Air Huarache – soft foam material, only without the bubbles. Toebox is reinforced, so you happen to have a few months of wearing wearing out thumb through. The upper is a combination of mesh and neoprene, so they are very elastic. Fundamentally significant element in the entire sneakers laces. Performs a merely decorative function, but processing and design them to one.

Unfortunately the weather me at present does not allow photographing outfits outdoors, so as soon possibly can, I will take pictures outfit combined with ARKK sneakers.

ARKK 016

ARKK 011

ARKK 010

ARKK 013

ARKK 008

ARKK 007

ARKK 002