AIR MAX PLUS TN ANNIVERSARY

November 19, 2018 Written by Jiri Cajthaml - No Comments

Před pár měsíci zpět jsem tu psal o tom, jak na základní škole jeden můj spolužák měl v roce 98 nebo 99 úžasný modrý Tnka s oražovými prvky. První colourways těchto legend, které se v roce 98 začaly prodávat.

Abych Vás uvedl do obrazu, tzv. TýEnka nebo taky Pluska jsou jedny z hlavních modelů Air Max od Nike roku 1998. Zkratka Tn označuje výraz “Plus Tuned” a vše spočívá ve vylepšené technologii Nike Air, kde v podrážce jsou 2 samostatné vzduchové jednotky spolu s vylepšenou technologií odpružení paty jakýmisi “válečky”. Celý název tedy zní Nike Air Max Plus Tuned1.

Jako by mě snad v Nike vyslyšeli a neuvěřitelné se stalo skutečností. Asi 14 dní zpět projíždím večer Instagram a najednou na mě vyskočí, že vyjde po 20ti letech výroční edice ve dvou původních colourways. První HYPER BLUE a druhé SUNSET.

Samozřejmě jsem nic nenechal náhodě a sneakers si pozichroval ještě před oficiálním releasem :) Výsledek posuďte sami. Pro mě to jsou jedny z nejhezčích tenisek Nike všech dob … Ale hlavně, vzpomínka na dětství, kdy takovéto střely byly jako nedosažitelný sen a jedinou reálnou možností, jak se k nim reálně dostat bylo je koupit v zahraničí.