COSTA WORKSHOP

February 24, 2016 Written by Jiri Cajthaml - No Comments

Costa Coffee seminář 008

Před nedávnem jsem byl společně s pár dalšími blogery a blogerkami osloven, zda bych se nezúčastnil semináře pořádaného Costa Coffee na téma přípravy kávy a víceméně všeho okolo ní. Vzhledem k tomu, že jsem v kavárně jako doma a kafé piju po litrech, nebylo nad čím váhat.

Seminář se konal tuto neděli v Costa Coffee na Florenci, kde byl pro nás připraven bohatý tříhodinový program, rozdělený do několika částí. První půlka semináře byla věnována histrorii Costy a skvělé přednášce paní manažerky o jednotlivých druzích kávy, jejich pěstování a následné zpracování. Vše proloženo i praktickými tréningy, např. v rozeznávání Robusty od Arabiky, v rozdílech mezi jednotlivými chutěmi atd. Nechybělo samozřejmě ani perfektně připravené občerstvení, ať už se jednalo o naprosto skvostné donuty nebo různé sendviče atd.

Costa Coffee seminář 010

Costa Coffee seminář 009

Costa Coffee seminář 006

Costa Coffee seminář 003

Costa Coffee seminář 002

Costa Coffee seminář 005

Druhá půlka semináře se nesla v duchu praxe :)) Všichni jsme si mohli otestovat přípravu např. espressa, latte, latteartu atd. Bylo skvělé vyzkoušet si přípravu na profesionálních presovačích, které jsou špičkou na trhu, v cenových hladinách pohybujících se okolo 650 tisíc kč. Takový základní Ford Mustang GT 5.0 (v USA). To vše navíc za doprovodu špičkových Costa Coffee baristů. Je to přeci jen podstatný rozdíl než  domácí pákové presovače (záměrně používám výraz “pákové”,  jelikož Dolce Gusto, Tassimo atd. považuji za parodie a špatný vtip na kávovary). Klasika je prostě jen jedna a originál nenahradíš.

Myslím, že jsme si všechni ze semináře odnesli spoustu nových informací a zážitků. Nahlédli jsme pod pokličku jedné fantastické světové kavárenské sítě. Kdo jste ještě v Costa nebyli, rozhodně se tam v nejbližší době vydejte. Můžu Vám zaručit, že si jejich kafé zamilujete a rozhodně to nebude vaše poslední návštěva.

Costa Coffee seminář 021

Costa Coffee seminář 023

Costa Coffee seminář 025

Costa Coffee seminář 027