ITALIANO VERO

September 7, 2016 Written by Jiri Cajthaml - 1 Comment

nohow-008

Jak jsem před nedávnem avizoval, je na čase se vrátit ke kořenům a odlehčit od dnes tolik “trendy” swagu a to hned z několika důvodů. Městský styl mám rád, ale je ho už poslední dobou nějak moc. Dalším faktem je to, že jej prakticky nosím pouze o víkendech a to jen občas jako odlehčení od pracovních business outfitů. Nejvíc ovšem bojuju s tím, jaký typ lidí často tyhle outfity nosí, alespoň v Praze. Bohužel v nadpoloviční většině se jedná o “velmi zvláštní” typy lidí, často huliče, rádoby Hiphopery a podobnou hrůzu. Inteligenci v této komunitě nacházíte obtížně (tedy, čest výjimkám:). Ostatně velmi obdobně tomu je i mezi českými “milovníky” tenisek. Často náctiletí, zcela semletí současnou dobou, kteří uvízli intelektově na pomezí základní školy a učňáku s naprosto převrácenými životními hodnotami. To je tvrdá realita. Naprosto excelentně se to projevilo na nedávných realise Yeezy, NMDs či Y-3. Ti skuteční srdeční sneakerheads, kteří to mají v hlavě srovnané jsou povětšinou úspěšní vysokoškoláci. Těch je v ČR tak možná pět, z toho jeden z nich je dokonce slovák :)

Proč tedy návrat ke kořenům? Kdo mě zná dlouho, povětšinou si na me vždy vzpomene ve spojitosti s italským stylem a jistou extravagancí. Jak říká můj dobrý přítel “Tohle jsi prostě vždy byl ty.” A nejinak tomu bude i dnes a v následujících postech.

Dnes začnu z lehka outfitem, který se dá nosit víceméně kdykoliv a kamkoliv. Do města, restaurace, na večeri, na promenádu u moře atd. Základem všeho jsou? …… Správně, boty! Před dvěma týdny mi dorazila dlouho očekávaná zásilka od značky Nohow z Itálie. Ano, jedná se o totožné loafers, které nosí Mariano di Vaio a můžete je na něm pravidelně vidět např. na jeho Instagramu. Ripped jeans jsou pak loňskou kolekcí od Jack & Jones. Košile je z aktuální kolekce Zary a opasek taktéž. Náramky na ruce pak z H&M.

Loafers: Nohow Italy (MDVstyle)

Jeans: Jack & Jones

Shirt: Zara

Belt: Zara

Accessories: H&M

nohow-067

nohow-064

nohow-rifle

nohow-walk

nohow-072

nohow-060