SNEAKERS TIPS

May 27, 2017 Written by Jiri Cajthaml - No Comments

Tenisky na léto? … Nikoliv. Tenisky na styl! To je oč tu běží! Dnes se rozepíši o dvou modelech tenisek, které v českých ulicích téměř nepotkáte.

V drtivé záplavě Swooshe a třech pruhů je cokoliv jiného vždy příjemným zpestřením. První, které Vám představím jsou tenisky od známé americké značky New Balance s dnes již stoletou tradicí.  To by nebylo ještě nic tak neobvyklého. Ty uvidíte v Čechách velmi běžně. Nicméně budeme se bavit konkrétně o modelu 530 Encap . Ve světě sneakerheads a světových bloggerů a blogerek jsou rozhodně číslo jedna. Tento model je typickým příkladem reinkarnovaného modelu tenisek z první půlky 90. let. Mají jedinečný design i konstrukci. Nese v sobě veškeré znaky 90. let, včetně konstrukce celé boty a použitých materiálů. Já na ně nedám dopustit. Chodí se v nich tak nějak jinak, a to díky tvaru podrážky v přední části.  Dají se u nás běžně koupit buď na internetu nebo ve sneakersshopech v Praze.

Druhé už tak obvyklé v našich končinách nejsou, což mne bohužel hodně mrzí. Jedná se o americkou značku Saucony. Ta má na svém kontě zejména dva legendární modely z 90. let – model Jazz a model Shadow. Dnes Vám představím první jmenovaný. Tyto tenisky jsou mimořádně oblíbené ve Španělsku a Itálii. Vzpomínám na svůj pobyt ve Veroně, kde je nosil skoro každý druhý Ital. Minimalistický design 90. let a klasické materiály – šusťák a broušená kůže. Celá bota je hodně lehká a jednoduchá, působí až “papírově”. Humpolácky přilepená podrážka ke zbytku boty jim dodává opravdu jedinečný šmrnc a oldschool look. Chodí se v nich skvěle! Vždy budete mít navíc v Čechách jistotu naprosté jedinečnosti těchto tenisek.

Co dodat závěrem? Snad jen jediné! Nebojte se odlišit a nechte vyniknout Vaši osobnost. Věřte mi, že s Air Max 90 nebo Roshe dnes parádu rozhodně neuděláte. Vždy je lepší mít něco jedinečného a často i za zlomek ceny, než notoricky okoukanou tuctovku za 4 litry ;)

Fotograf: Lucie Vojíková