SPIRIT OF THE 90’s

June 25, 2017 Written by Jiri Cajthaml - No Comments

Zlatá éra 90. let … doba, která zvlášť pro naší zemi měla mimořádný význam. Rozepisovat se co bylo a nebylo nemá smysl. Naprosto dokonale je to zachyceno např. ve filmech Kamarád do deště 2 nebo Nahota na prodej i s Ivanem Jonákem osobně :)

Na poli módy je to doba, která se nesmazatelně zapsala do historie jak české tak i zahraniční. Klasické beztvaré a mrkvové jeansy, vytahaná trika či velké šílené košile. Pal’o Habera by mohl vyprávět :)) Pánské obleky v příšerných hnědých a cihlových barvách podivného střihu, barevné kravaty …  a o bílých ponožkách už ani nemluvím, ale to je už spíše přežitek z 80. let minulého století. Nic to nemění na faktu, že se mi tak nějak po těchhle šílenostech občas zastesklo, jelikož to mělo jedinečné kouzlo …

Nedávno jsem zrovna procházel pánskou Zaru a do očí mně práskly jedny naprosto typické pánské jeansy, jako vystřižené z této doby.  A za 8 kil, nekupte to :)) … V Bershce zase seženete spoustu triček ve stylo 90. let, čili nebylo co řešit. Ironií osudu je i skutečnost, že půlka tenisek, co mám doma jsou právě z této doby nebo konce 80. let., takže s jejich výběrem nebyl sebemenší problém. Zvolil jsem nakonec mojí srdcovku v podobě Nike Air Max 90 OG v barvách Concord pink. Je to naprosto jedinečný kousek z roku 2011, který se mi podařilo vloni ukořistit v aukci na Ebay. Vzhledem k jejich stáří už mají jistou “patinu” a proto vypadají, jako by skutečně byly vyrobeny z počátku 90. let.

Tenhle jednoduchý outfit je krásným odkazem divokých 90. let, kdy se cítíte naprosto pozitivně a free.

T-Shirt: Bershka

Jeans: Zara

Sneakers: 2011 Nike Air Max 90 OG