BUBLÁNÍ 2018

May 2, 2018 Written by Jiri Cajthaml - No Comments

S příchodem jara tradičně startují i motoristické akce a srazy.  Jakožto milovník hrdý majitel amerického vozu jsem letos nemohl chybět na prvním letošním srazu US Cars, tj. na 14. ročníku Prvního jarního bublání, který se konal 20.-22.4.2018. Tato akce se tradičně koná v kempu Jizbice pod Blaníkem. Nejinak tomu bylo i letos.  A lépe to už ani celé dopadnout nemohlo. Letní počasí atakovalo magickou 30ku. Sjelo se přes 390 vozidel všech provedení, velikostí a roku výroby. Od klasických poválečných amerik až po ty nejnovější.

Jelikož jsme již z Prahy jeli organizovaně a to ve složení pěti vozů – 2x GMC (Van), Chevy Camaro SS, Chrysler 300C HEMI a Dodge Challenger SRT Hellcat, již samotná cesta na místo byla úžasným zážitkem a podívanou především pro ostatní řidiče na Highway číslo 1 :)

V odpoledních hodinách se konala tradiční vyjížďka do Zruče nad Sázavou, což je cca 15 km od kempu. Jelikož jsme s přáteli měli v plánu jet v čele celé kolony, způsobili jsme drobné zmatky při řazení aut. Nicméně stálo to za to. Nic podobého jsem doposud neabsolvoval. Musím Vám říct, že ten pocit, když jedete v koloně 300 aut, všude jsou lidé, kteří Vám mávají, zdraví Vás a mají tu pravou nefalšovanou radost, je nepopsatelný.  Vše gradovalo na náměstí ve Zruči, kde se všechna auta postupně řadili. Ten příjezd byl grandiózní. Lidé Vás  fotí a vítají jako pomalu válečné hrdiny, celé město bylo na nohách … mocný zážitek

… a to poleposition, to za to stálo … ;)