DISRUPTOR

May 1, 2018 Written by Jiri Cajthaml - No Comments

Když mi bylo asi deset, vzpomínám si, že jsem měl někde ze sekáče jednu červenou mikinu FILA. Moc se mi tehdy nelíbila a skoro jsem jí nenosil. Nějak jsem v tu značku neměl důvěru. Jelo se jen Nike a Adidas :))) A dnes, o 20 let později? … Škoda, že jsem z ní už vyrostl.

Značka FILA zažívá v posledních dvou letech velký návrat a přináší sebou obrovský hype, a to zejména na Instagramu. Minulý týden byla premiéra nových tenisek Mindblower, které jsou naprosto fantastické. Tzv. dad shoes jsou teď č. 1 a kdo miluje street style jako já, neměly by mu doma chybět.

Dnešní outfit jako by vypadl z druhé půlky 90. let. Vydojené tričko legendární italské značky Ellesse, tepláky Kappa a samozřejmě pro mě jedny z vůbec nej nej nej dad shoes – FILA Disruptor II. Slangově jím říkám čluny, jelikož tak na noze vypadají. Jsou neskutečně pohodlné. Díky specifickému tvaru v nich rozhodně nedoporučuju běhat, neboť se snadno může stát, že po 10 metrech budete bez bot. Jsou na noze takové volné, což ovšem není na škodu. Alespoň větrají a v současném letním počasí se v nich neupečete. Škoda že je vždy vídám jen na holkách. Je pravda, že v pánském provedení v ČR nejsou nikde aktuálně k dostání. Jediná možnost jsou buď zahraniční e-shopy nebo ebay. Zásadní rozdíl je i v ceně. Zatímco u nás byly za bezmála 3200, v USA je retail price 60 USD.  Trochu rozdíl, že?

Fotograf: Lucie Vojíková